Search
  • anitasyrja

Kireä huuli- ja kielijänne, muoti-ilmiökö?

Usein kuulen puhuttavan muoti-ilmiöstä kun tulee puhetta kireistä huuli- ja kielijänteistä. Asia on monelle hoitoalan ihmiselle uusi juttu. On helppo vedota muoti-ilmiöön kun asiasta on itsellä vähän tietoa. Kuulen onneksi myös paljon positiivisia kommentteja kireistä kieli- ja huulijänteistä. Positiiviset kommentit tulevat yleensä perheiltä, joiden ongelmat ovat helpottuneet jänteiden operoinnin jälkeen. On hyvä että positiiviset puheet asiasta lisääntyvät, se rohkaisee muitakin perheitä hakemaan apua kireisiin jänteisiin.


Kätilön opinnoissa ei ollut aiemmin mitään puhetta kireistä huuli- ja kielijänteistä, ja niiden vaikutuksesta imetykseen. Ainakaan silloin kun itse opintoni aloitin vuonna 2008. Opin asiasta kirjaimellisesti kantapään kautta oman lapseni kohdalla. Imetyksen alkutaival oli todella haastavaa kielijänteen kireyden vuoksi. Meni useampi kuukausi kipeiden rinnanpäiden kanssa, ennenkuin ymmärsin mistä vauvan huono imuote johtui. Kielijänteen operointi pelasti meidän arjen ja imetyksen. Oulussa on yksityisellä puolella ihan mahtava spesialisti, joka on perehtynyt tähän asiaan, ja joka kieli- ja huulijänteitä operoi.


Kireät jänteet ja niiden vaikutukset imetykseen alkoivat toden teolla kiinnostamaan. Tutkimuksia aiheesta ei suomen kielellä ole, mutta ehkä jonain päivänä. Liityin Facebookin kireä kielijänne ryhmään ja kävin kielijänne koulutukseen. Luin paljon Englanninkielisiä artikkeleita aiheeseen liittyen. On harmillista kuinka moni imetys loppuu kireiden jänteiden vuoksi. Ehkä tämä asia ei ole "muoti-ilmiö" enää muutaman vuoden päästä, vaan sitä hoidetaan samalla tavalla kuin esim. korvien putkitusta. Pienin askelin =)


-Anita


Asiasanat: kireä kielijänne, kireä huulijänne, naturmama, kätilö, kielijänteen leikkaus, imetysohjaus34 views0 comments

Recent Posts

See All

Yhteystiedot

 

NaturMama

Anita Syrjä

Puh.nro 0407305926

Linjatie 76, Kempele

anita.syrja@me.com

www.facebook.com/NaturMama

www.instagram.com/naturmama_katilopalvelut

Y-tunnus 2968439-7
  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now